Gasloos wonen

Lagere energiekosten, meer wooncomfort, minder CO2-uitstoot


Alle inwoners van Nederland krijgen de komende jaren te maken met de transitie naar duurzame energie. De woningen in dit plan worden duurzaam gebouwd zonder gasaansluiting en mét warmtepomp. Een zorg minder, een meerwaarde rijker! 

ZeemanVastgoed ontwikkelt al lange tijd duurzaam. Binnen ons standaard bouwconcept worden woningen al standaard voorzien van optimale isolatie, slimme temperatuurregeling, balansventilatie en lage temperatuurverwarming. Hierdoor is de woning ook meteen klaar voor aansluiting van andere duurzame installaties. Uiteraard kunnen extra duurzame opties, zoals extra zonnepanelen,  triple glas en een douchewtw tegen meerprijs aan uw woning worden  toegevoegd. 

Luchtwarmtepomp

De woningen in dit plan zijn voorzien van een luchtwarmtepomp en een aantal zonnepanelen. U gaat dus geen gas verbruiken, maar stroom. Een luchtwarmtepomp haalt warmte uit de lucht. Met een elektrische pomp wordt deze warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur voor ruimteverwarming. De warmtepomp is ongeveer zo groot als de voormalige cv-ketel. Aanvullend wordt een elektrische boiler geplaatst, die afhankelijk van de gekozen inhoud qua afmeting kan variëren.  Beide apparaten worden opgesteld in de technische ruimte. Een elektrische luchtwarmtepomp werkt met lage temperatuur verwarming (LTV), namelijk vloerverwarming en/of lage temperatuur radiatoren. Daarmee kan  de warmte via een groter oppervlakte door het huis worden verspreid.

Een warmtepomp gaat veel efficiënter met energie om dan een cv-ketel op gas. Dat maakt de warmtepomp duurzaam. Ter vergelijking: het rendement van een volledige warmtepomp op lucht ligt op 140 tot 200 procent voor verwarming, en 80 tot 140 procent voor warm water. Dat is veel hoger dan het rendement van een hr-ketel op gas (94 procent voor verwarming en 70 procent voor warm water). Het elektrisch koken vraagt slechts een klein deel van het totale energieverbruik.

Tip Bij lage temperatuurverwarming warmt uw woning langzamer op dan met radiatoren. Hou daarom de stand van uw thermostaat zo constant mogelijk.